📅30 MAART: MIND THE GAP: zeefdrukken w- Arne Wastyn

Geschreven doorViktor Van Hoof -08 juni 2023

Wat: Kruip in de wereld van silkscreen-wizard Arne Wastyn, en leer al doende hoe zeefdrukken werkt. Ontwerp in 1 dag je eigen design en ga naar huis met je eigen druk.

Waar: Het Entrepot (Het Lab), Binnenweg 4, 8000 Brugge

Wanneer: woensdag 30 maart 2022 van 14u tot 19u

Prijs: 10 euro voor jongeren -30 jaar. Normaal tarief (+30 jaar) is 20 euro.

Tijdens deze workshop leer je (beknopt) cmyk zeefdrukken (4 kleuren foto zeefdruk) en proef je de ontelbare mogelijkheden van zeefdruk. Elke deelnemer kan uit twee cmyk beelden een keuze maken om te drukken, en nadien afwerken met technieken zoals collage, knippen, plakken, tekenen.

We dagen de deelnemer uit om een collage te maken die een natuurlijk paradijs kan voorstellen. Een poster of gateway to paradise. 

Arne Wastyn (1993°) is een beeldend kunstenaar actief in de vrije grafiek. Zijn werk is opgebouwd rond het concept van ‘betekenis’ – hoe kan Wastyn nieuwe betekenissen genereren met bestaande beelden?

Zijn werk ontstaat steeds van uit een groeiende verzameling aan beeldmateriaal zoals tijdschriften, boeken en digitale media. Door deze beelden te bewerken, bijsnijden, zeefdrukken en te combineren, creëert hij een nieuwe beeldtaal, opgebouwd uit visuele associaties. Zodoende probeert hij al spelenderwijs alternatieve interpretaties te evoceren.

Arne’s benadering van zeefdruk is vrij uniek, en dat brengt hem hier bij ons in het atelier op de juiste plek. Ben je eens benieuwd hoe het anders kan ? dan is deze workshop vast iets voor jou.

Related posts

1 maart 2022

OPEN LAB: Instapworkshop zeefdruk met Kristina Tchikin

1 maart 2022

Kortfilmjam: Bootcamp Voor Jonge Filmmakers

1 maart 2022

HYPERLAB ✦ 15.04

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED