Info

Tijd om het stof van de analoge fototoestellen te blazen. Het Lab is er nu ook voor fotografen!

We breiden Het Lab uit met een doka waar experiment in fotografie centraal staat. In een tijd waarin fotografie alomtegenwoordig is, creëren we met Het Lab extra ruimte voor jongeren opzoek naar authentieke printtechnieken.

Wat?!

Een DIY donkerekamer om de technische mogelijkheden van fotografie te ontdekken, te verkennen en bij te leren. Alles wat met analoge fotografie te maken heeft krijgt een plaats. Je kunt er terecht om je rolletje te ontwikkelen, je negatieven te printen en te experimenteren met verschillende analoge camera’s. Om gebruik te maken van het Fotolab, moet je lid zijn en reserveren via boek jouw lab

Lidmaatschap

Lidmaatschap van Het Lab is helemaal gratis. Om lid te worden, vul je wel eerst dit inschrijvingsformulier in. Je reserveert je sessie via boek jouw lab, en daarna leidt Viktor je rond in Het Lab. 

Leden van Het Printlab kunnen van maandag tot zaterdag tussen 8u en 22u in onze ateliers komen werken (Printlab, Videolab, Fotolab en Soundlab). Je betaalt enkel wat je verbruikt (bv. papier en chemicaliën), maar je kan ook gewoon je eigen artistieke tools meebrengen.

Zodra je wilt drukken heb je een beurtenkaart nodig. Één beurt = één dag. Deze kost 5 euro per beurt (-30 jaar) of 10 euro (+30 jaar). Je hebt de keuze tussen een vijf of tien beurtenkaart.

Meewerken?

Lichtdicht is een initiatief van Cato Crevits en een project van de heartcore groep van Het Lab. Een print community die meedenkt over de werking en wat de toekomst plannen zijn van Het Lab.

Wil je meer weten of wil je hieraan meewerken of -denken? Contacteer viktor@hetentrepot.be 

WAT IS ER MOGELIJK?

Filmontwikkeling

Filmontwikkeling: kleinbeeld (35mm) en grootbeeld (120mm)

Papierontwikkeling

Papierontwikkeling: grootste formaat = a3

Vergroten

2 Zwartwit vergroters

Tarieven

Fotolab

Doka papier 25x30 cm

1euro

Doka papier 10x15 cm

30cent

Filmontwikkeling

3euro

Papierontwikkeling

3euro

Fotorol Ilford HP5 plus

7euro

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED