1 JUNI: Workshop Organic Ink – Tim Theo Deceuninck

Geschreven doorViktor Van Hoof -10 december 2022

(c) Lennert De Lathauwer

Wat: Ontdek de wereld van organische inkten met fotograaf en pseudo-chemist Tim Theo Deceuninck en ervaar zijn benadering van een klimaat neutrale artistieke praktijk.

Waar: Het Entrepot (Het Lab), Binnenweg 4, 8000 Brugge

Wanneer: woensdag 1 juni 2022 van 14u tot 17u

Prijs: 10 euro voor jongeren -30 jaar. Normaal tarief (+30 jaar) is 20 euro.

LAB-lid en fotograaf Tim Theo Deceuninck (°1992) werkt zoveel mogelijk met natuurlijke processen. Van de belichting tot de inkten. Hij sloot zich recentelijk op in Het Lab om plantaardige inkten te maken en zijn foto’s te zeefdrukken voor zijn expo ‘Letter to Mary S.’ Een ode aan Mary Somerville, die begin 19e eeuw de lichtgevoelige eigenschappen van planten onderzocht maar daar weinig erkenning voor kreeg.

Tim Theo Deceuninck (°1992) woont en werkt in Gent. In zijn werk reflecteert hij op de verschillende kenmerken van het fotografische medium en bevraagt ​​zo de relatie tussen de technische parameters van het medium en de manier waarop fotografie het geheugen vormt. 
 
Aangezien het analoge fotografische proces gebaseerd is op het gebruik van chemicaliën, gebruikt Tim Theo niet-toxische en niet-ijzergebaseerde belichtings- en druktechnieken. Zo kwam hij bij zeefdruk terecht. Aan de hand van het experiment gebruikt hij de natuurlijke hulpbronnen om tot een boeiende kleurvorming te komen.

Related posts

16 mei 2022

12 OKT: Instapworkshop Zeefdruk

16 mei 2022

5 OKT: Instapworkshop DOKA w- Cato Crevits

16 mei 2022

5 OKT: Logic Pro w- Kabassa

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED