Beter na Corona: Het Lab 2.0

Geschreven doorWillem -24 september 2023

Op 12 maart draaiden we met groot verdriet de sleutel in het slot van Het Lab. Ruim twee maanden later zijn we heel blij dat we onze geliefde atelier terug open kunnen stellen voor jonge creatievelingen.

Vanaf nu kun je al je projecten waaraan je hebt gewerkt tijdens de quarantaineperiode komen uitwerken in Het Lab.

Corona-bezinning

De corona-periode gaf ons tijd om stil te staan en een balans op te maken na één jaar Het Lab. In de eerste week van de quarantaine kwam producer Pieter-Jan Cools (alias Moushi) ons team versterken. Hij zal in Het Lab een opnamestudio bouwen. Deze studio wordt een plek waar muzikanten en audio-peeps thuis zullen zijn. Dat wil zeggen: nog meer creatieve mensen in ons gebouw. Nog meer mogelijkheden om dingen te maken.

We slopen de muren tussen de verschillende Labs. Een videomaker, een grafische kunstenaar, een tekenaar, een muzikant, een maker, … Hoe je ze ook benoemt, in wezen spreken ze dezelfde taal: die van creativiteit. Verschillende disciplines kunnen elkaar enkel versterken. In Het Lab geen hokjes-mentaliteit maar één open ruimte met alle mogelijkheden om creatief te zijn.

Het Lab is één creatieve studio

Het Lab is meer dan ooit een plek voor experiment. Een creatieve broeihaard waar je gelijkgezinden kunt ontmoeten. En of je nu wil zeefdrukken of wil tekenen, muziek of video’s wil maken of solderen, lichtshows in elkaar steken of installaties bouwen… Het maakt ons eigenlijk niet uit. Creativiteit staat boven alles. Elke maker, in de ruimste zin, heeft z’n plek in Het Lab.

We zullen dus niet langer spreken over “het Printlab”, “het Videolab” en “het Makerslab”. Vanaf nu is Het Lab één creatieve studio waar véél mogelijk is.

Heropening vanaf 25 mei

Het Lab gooit dus haar deuren terug open voor creatievelingen vanaf deze week, 25 mei. We doen dit volgens de richtlijnen en met respect voor iedere gebruiker van Het Lab.

Richtlijnen voor gebruikers

-Het Lab moet gereserveerd worden via het gebruikelijke reservatiesysteem op deze site.

-Je geeft bij “Notes” aan voor hoe lang je Het Lab wil reserveren. Dit kan tot maximaal 1 volle dag. Reserveer alleen tijd die je denkt effectief nodig te zullen hebben zodat er ruimte blijft voor andere gebruikers.

-Wij nemen contact met je op en laten weten hoe je binnen kan. Er is tot eind mei waarschijnlijk geen permanentie in het gebouw van Het Entrepot.

-Enkel leden van dezelfde “bubbel” kunnen tegelijkertijd in Het Lab. Als je andere leden meebrengt, vul je dat in bij de “Notes”.

-Je volgt de richtlijnen strikt op die uithangen ter plekke: je ontsmet je handen met de daarvoor voorziene gel, je ontsmet na gebruik de oppervlakten, handvaten en machines waarmee je in contact kwam.

Nieuwe lidmaatschappen

Ben je nog nooit in Het Lab langsgeweest? Stuur een mailtje naar willem@hetentrepot.be – dan zien we hoe we je kunnen helpen met je eigen creatieve opstart hier!

Related posts

19 mei 2020

11 OKT: Aftrap OPEN LAB seizoen

19 mei 2020

Workshops: Producer School & Ableton Live

19 mei 2020

OPEN LAB: Instapworkshop zeefdruk met Kristina Tchikin

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED