Open Printlab met Indré Svirplyte

Geschreven doorWillem -04 augustus 2020

Het Lab wordt viert in maart z’n eerste verjaardag. Dat vieren we door een serie van inspirerende workshops en events onder de originele noemer #1jaarhetlab.

Drawing Series: Kunstenaars vertellen over hun werk, techniek en inspiratie

In Drawing Series nodigen we op donderdagavonden jonge kunstenaars uit om in Het Printlab aan onze werktafel aan te schuiven. Ze tonen hun werk en in een informele babbel kom je meer te weten over hoe ze werken, welke technieken ze gebruiken, wat hun inspiratiebronnen zijn. Allemaal hebben ze “iets” met tekenen in de breedste zin van het woord. Daarna is er Open Printlab, zoals op normale donderdagavonden.

Indré Svirplyte
do 19 maart // 19u00

Ward Zwart
do 16 april // 19u00

Floris Hoorelbeke
do 9 april // 19u00

Donderdag 19 maart: Indré Svirplyte

Indré Svirplyte @ Hyperdruk#2 (foto: Jolien Chielens)

Mooie lelijke tekeningen

Indré Svirplyte is een Litouwse illustratrice en grafisch ontwerpster. Haar werk in 3 woorden: Bruegel on acid. Of nog: barokkerig, drukbevolkt, waanzinnig, koortsig. Haar getekende werelden wordt bevolkt door vreemde kopvoeters, wezens die het midden houden tussen mens en snaveldier, lachende zonnetjes en andere psychedelische taferelen. Het tekenplezier spat er van af. Indré tekent heel onbevangen en op het gevoel. Haar tekeningen mògen lelijk zijn. Daarom alleen al is ze als tekenaar inspirerend.

Anything goes

Wie zegt dat tekeningen op een wit blad gemaakt moeten worden? Waarom geen illustraties met gehaakte tapijten, strijkparels, keramiek, vinylplaten of borduurwerk? Indré zoekt grenzen op en breekt er vrolijk door.

Eind 2019 had ze haar eerste solo-tentoonstelling in Pleasure Island.

Werk voor “Onder Vlaamsche Druk” in het kader van Hyperdruk#2

Indré komt naar het Open Printlab om 19 maart 2020 om 19u00. Ze toont en spreekt er over haar werk. Toegang is gratis! Laat even weten of je erbij wil zijn en breng vrienden en vriendinnen mee!

Related posts

6 februari 2020

NIEUW IN HET LAB: EEN OPNAMESTUDIO EN EXTRA COÖRDINATOR

6 februari 2020

Open Call! Open Wall!

6 februari 2020

Beter na Corona: Het Lab 2.0

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED