Open Printlab met Floris Hoorelbeke

Geschreven doorWillem -24 september 2023

Het Lab wordt viert in maart z’n eerste verjaardag. Dat vieren we door een serie van inspirerende workshops en events onder de originele noemer #1jaarhetlab.

Drawing Series: Kunstenaars vertellen over hun werk, techniek en inspiratie

In Drawing Series nodigen we op donderdagavonden jonge kunstenaars uit om in Het Printlab aan onze werktafel aan te schuiven. Ze tonen hun werk en in een informele babbel, met een drankje, kom je meer te weten over hoe ze werken, welke technieken ze gebruiken, wat hun inspiratiebronnen zijn. Allemaal hebben ze “iets” met tekenen in de breedste zin van het woord. Daarna is er Open Printlab, zoals op normale donderdagavonden.

Donderdag 9 april: Floris Hoorelbeke

Ordelijke chaos / Chaotische orde

Bezoekers van Hyperdruk#2 die sindsdien met een hardnekkige tinnitus kampen kennen Floris Hoorelbeke al van zijn rol in het noise collectief DOGPEOPLE. Maar Floris is ook, en vooral, visueel kunstenaar.

Hij is een enorm productief tekenaar van abstracte, bijna schilderkunstige tekeningen. Steeds op zoek naar de juiste lijn op de juiste plaats in zijn kleurrijke composities. Hij maakt werk waarvan kwatongen beweren dat ze “dat toch zeker zelf ook kunnen” tot ze eraan moeten beginnen.

Naast het schilderkunstige zit er in z’n tekenwerk ook een groot grafisch gehalte. Hij speelt met herhaling, vervorming, collage-technieken, uiteengetrokken grids en chaos die eigenlijk heel geordend blijkt (of vice versa).

Floris Hoorelbeke Het Lab
Floris Hoorelbeke
Floris Hoorelbeke @ Het Lab

Floris komt naar het Open Printlab om 9 april 2020 om 19u00. Hij toont en spreekt er over zijn werk. Toegang is gratis! Laat even weten of je erbij wil zijn en breng vrienden en vriendinnen mee.

Related posts

20 februari 2020

11 OKT: Aftrap OPEN LAB seizoen

20 februari 2020

Workshops: Producer School & Ableton Live

20 februari 2020

OPEN LAB: Instapworkshop zeefdruk met Kristina Tchikin

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED