Workshops grafiek / events

Upcoming events

Past events

14 september 2019

Workshop woodcut met Timo Verlinde

Op 14 september 2019 speelt Timothy Verlinde een thuismatch in Het Printlab. 

WAT: Druk je eerste art-print oplage in het Printlab
WANNEER: zaterdag 14 september 2019
WIE: Printmaker en lino/houtsnede wizard Timothy Verlinde 
$$: deze workshop kost 10 euro (-30 jaar) of 25 euro (+30). Je gaat naar huis met je eigen oplage van 5 art-prints. 

Volg bij de master himself een workshop houtsnede. Leer hoe je een beeld opbouwt en uitsnijdt voor je hem onder de etspers legt. We behandelen thema’s zoals negatieve ruimte in beeld, spiegelbeeld, methodes van wegsnijden, soorten gutsen, inkten, atelierorganisatie, enz. Je leert verschillende tips en tricks van iemand met jarenlange drukervaring. Van hoe je je inkt optimaal uitrolt tot hoe je je inkt van je houtcliché kan kuisen. We starten met uitleg over de techniek van hout- en linosnede en eindigen met een eigen drukwerk op kwaliteitspapier. 

Als je helemaal into it bent, kun je werk voorbereiden voor een meerkleurendruk.

 

Timothy Verlinde is een jonge printmaker uit Brugge. Zijn twee passies zijn printmaking en skateboarden (een terugkerend thema in zijn beeldend werk). Hij is vaste resident in het Printlab en maakt er zijn eigen oplages op zijn etspers. Hij maakte recent onder meer werk voor skateshop The Fat Flamingo en skateboardmerk Frantic en de band Sunflower.

Benieuwd naar wat houtsnede precies inhoudt? Bekijk hier onder het werk van Timo.

 

10 september 2019

OVERLAP #1: Pieter Van Eenoge + Charlotte Peys

In september start het Printlab, samen met het Videolab, met OVERLAP. Dat is een nieuwe reeks waarin we 2 illustratoren samenbrengen om samen te werken aan één illustratie. Ze hebben daarvoor één dag de tijd en krijgen al het materiaal van het Printlab ter beschikking. Ze kunnen zeefdrukken, risoprints maken, etsen, houtsnedes drukken, cyanotypes maken of “gewoon” tekenen en schilderen. Een soort b2b der illustratoren dus. Het proces zal telkens te bewonderen zijn in een korte docu. Het resultaat zelf kun je bekijken in Het Printlab.

Op 10 september kun je tussen 11u en 17u een kijkje komen nemen hoe het de 2 illustratoren vergaat in het Printlab (illustratoren voederen noch aaien).

WAT: Live duo-illustratie
WANNEER: Dinsdag 10 september 2019 tussen 11u-17u
WIE: Charlotte Peys & Pieter Van Eenoge
$$: Gratis

Meer informatie vind je hier.

 

30 augustus 2019

On The Point @ KONVOOI

In het laatste weekend van augustus organiseert Het Entrepot het gloednieuwe kunstenfestival KONVOOI. Vijf jonge kunstenaars(collectieven) geven vorm aan een kunstroute doorheen de Brugse haven. Tientallen kunstenaars in binnen- en buitenland zullen er nieuw werk presenteren. Verwacht het onverwachte. Van theater over poëzie tot film en performance. Anything can happen.

Ook de 8 kunstenaars van ons Creative Europe project On The Point zullen op KONVOOI vertegenwoordigd zijn. Lab-residenten en On The Point-kunstenaars Jakob Van den Broucke, Florien Allemeersch, Tobias Knockaert, Amber De Saeger, Janne Claes en Viktor Van Hoof stellen er als tijdelijk collectief hun werk tentoon in een grote havenloods.

In de gebouwen van Het Entrepot zelf, zullen Het Lab-residenten Gijs Coenen en Lisette De Greeuw werk cureren en tonen.

WAT: Kunstenfestival KONVOOI
WAAR: In en rond Het Entrepot (Binnenweg 4, 8000 Brugge)
WANNEER: Vrijdag 30 augustus – zondag 1 september 2019
WIE: Gecureerd door Plan B, F.O.T.A., Kolijn Jagersma, Studio mxmxm, Astrid Collectief
$$: Gratis

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED