Info

Open grafiek atelier in Het Entrepot

Voor wie wild wordt van inkt en de geur van verse prints is er Het Printlab: het grootste open zeefdruk / grafisch atelier in Brugge. Grafische kunsten staan er centraal. Je kunt er terecht om te zeefdrukken, te risoprinten en houtsnedes/lino’s te drukken. Om gebruik te maken van het Printlab, moet je lid zijn.

Lidmaatschap

Lidmaatschap van het Printlab is helemaal gratis. Om lid te worden, vul je wel eerst dit inschrijvingsformulier in. Daarna kom je gewoon eens af en leidt Viktor je rond in Het Lab.

Leden van Het Printlab kunnen van maandag tot zaterdag tussen 8u en 22u in het atelier te komen werken (tekenen, ontwerpen, schrijven, …). Je betaalt enkel wat je verbruikt (bv. papier en transparanten), maar je kan ook gewoon je eigen artistieke tools meebrengen.

Als je ook effectief wil printen (zeefdrukken, risoprinten, etspers gebruiken), moet je eerst een instapworkshop volgen en kan je een 5- of 10-beurtenkaart kopen. Eén beurt geeft recht op 1 dag drukken. Je reserveert dan je printsessie via “BOEK JOUW LAB“.

foto’s: Rik Vannevel

Waar is Het Printlab?

Je vind het atelier in Het Entrepot (Binnenweg 4, Brugge). Daar bevindt zich het 170 vierkante meter grote atelier zich op de eerste verdieping.

Wat is er mogelijk?

Tekenen & ontwerpen

Je kunt aan onze werktafels terecht voor heel je creatieve proces vòòr je effectief iets gaat drukken. Jonge creatievelingen komen hier tekenen, schilderen, ontwerpen, chillen. Iedereen is welkom en het kost je helemaal niets om aan te schuiven aan onze werktafels.

Zeefdruk

Zeefdrukkers kunnen er van A tot Z terecht voor hun prints. Al het materiaal is er aanwezig om te drukken (zeven, emulsie, belichter, afspuitbak, inkt, papier, zeefdruktafels).

We hebben 7 zeefdruktafels met afzuiging, waaronder 1 grote tafel met een handrakel. Er is dus vrijwel altijd een plaatsje vrij om te drukken. Verder hebben we een hele selectie aan inkten die te koop zijn in het atelier per 200ml. Je kunt ook je eigen inkten (op waterbasis) meebrengen. Hetzelfde geldt voor papier.

Risoprint

Onze twee Risograph printers EZ-200 & GR3750 staat klaar om je zines, illustraties of artprints te drukken. De EZ-200 heeft 4 kleuren: blauw, rood, zwart en groen. Max. formaat = A4. De GR3750 bezit enkel blauw. Max formaat = A3

Houtsnede / Lino

Voor houtsnedes en linodruk kun je de pers van onze golden member Timothy Verlinde gebruiken. Met een walsbreedte van 60cm kun je je gutsen slijpen om XL prints te maken!

Prijslijst

Zeefdruk

Huur van zeef (incl. emulsie + belichting)

5 euro

Drukpapier 175 - 220gr (700x400mm)

50 cent / vel

Wit papier 125gr (700x400mm)

Gratis te gebruiken als proefpapier

Fedrigoni papier, allerlei (720x1020mm)

2 euro / vel

Transparant A4

50 cent

Stickerpapier (700x400mm)

50 cent / vel

200ml inkt (papier)

5 euro

200ml inkt (textiel)

6 euro

Colad mengpot (verplicht te gebruiken)

1 euro

Risoprint

De prijs van risoprints is vooral afhankelijk van het aantal kleuren in het ontwerp. Je betaalt als lid van het Printlab 3 euro per master (=ontwerp in 1 kleur) en 30 cent per print per kleur op basispapier.

Bv. Een oplage van 50 riso art-prints in 2 kleuren kost je:
6 euro voor 2 masters
0,3 euro x 2 (= 0,6 euro) per print (=30 euro voor 50 prints)
Totaal: 36 euro

Voor risoprints maak je altijd een afspraak met viktor@hetentrepot.be

variabel

Hout- en linosnedes

Huur van de pers

5 euro

Etsinkt (meerdere kleuren beschikbaar) - per uitrol voor kleine oplage

1 euro

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED