THE FIRM: WORKSHOP RISOPRINTEN w- Victor Verhelst

Geschreven doorViktor Van Hoof -13 juli 2023

Wat: Een workshop risoprinten met riso-wizard Victor Verhelst. Experimenteer met het omzetten van jouw artwork naar risoprints. Van beginner tot gevorderd, iedereen kan deelnemen en gaat naar huis met een risoprinted oplage!

Waar: Het Entrepot (Het Lab), Binnenweg 4, 8000 Brugge

Wanneer: dinsdag 20 juli van 19u tot 22u

Prijs: 5 euro voor jongeren -30 jaar. Normaal tarief (+30 jaar) is 15 euro.

Victor Verhelst (1997) is een onmisbare speler in het hedendaags landschap der grafisch vormgevers. Hij maakt al jaren kleurrijke en door een stevige scheut psychedelica doordrenkte illustraties. Sinds zijn vertrek bij Les Monseigneurs lijkt hij alleen nog meer gedreven te worden door een glich-achtige ongrijpbaarheid die in elk werk boeiend tot uiting komt.

Victor Verhelst

Met talloze experimenten op zijn recent aangekochte risoprinter hebben we niets meer dan lof voor deze future classic. En als vanzelf glijd je in zijn wereld met betoverende texturen en kleuren. DE geschikte persoon om ons te inspireren en in ieder van ons een grafisch kantje te openen.

Postcard for Pleasure Island – Victor Verhelst

Helaas! Deze workshop is reeds volzet.
Als je op de wachtlijst wil, stuur een mailtje naar viktor@hetentrepot.be Als iemand afhaakt, krijg je een bericht. 

Wat is riso?

Om risoprints te maken heb je een Risograph printer nodig. Dat zijn Japanse scanner/printers die heel snel en efficiënt grote oplages kunnen afdrukken. Het speciale aan een risoprinter is dat de printer gebruik maakt van soja-inkt. Dat maakt risoprinten een ecologisch verantwoorde manier van printen.

Risoprints hebben een “analoge” esthetiek en kunnen op vele verschillende soorten papier en zelfs licht karton gemaakt worden. Inherent aan het riso-proces zit ook een tikkeltje imperfectie en onvoorspelbaarheid. Doordat je verschillende keren hetzelfde blad door de printer haalt, is elke print uniek omdat een blad altijd een klein beetje verschuift. Dat maakt dat riso inderdaad heel hard lijkt op zeefdruk… Behalve dat je handen er minder vuil van worden. En dat je achteraf minder kuiswerk hebt.

Meer weten over Riso? Lees https://het-lab.be/wat-is-riso-en-hoe-kun-je-zelf-risoprints-makentutorial/

Billboard series 019 – Victor Verhelst

Related posts

13 juli 2021

11 OKT: Aftrap OPEN LAB seizoen

13 juli 2021

Workshops: Producer School & Ableton Live

13 juli 2021

OPEN LAB: Instapworkshop zeefdruk met Kristina Tchikin

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED