📅 22 februari: Workshop monotype (VOLZET)

Geschreven doorWillem -08 december 2023

Wanneer:
Zaterdag 22 februari 2020 van 13u00 – 18u00.

Waar:
Het Printlab (1e verdieping van Het Entrepot. Binnenweg 4, 8000 Brugge)

Wie:
Timothy Verlinde

Prijs:
Jongerentickets (-30 jaar): 5 euro // Normaal tarief (+30 jaar): 25 euro

het printlab

Monotype
Deze workshop is volzet. Als je het formulier op deze pagina invult, schrijf je je in voor de wachtlijst. Je wordt dan op de hoogte gehouden via mail als er een plekje vrij komt.

Geen zin om alles te lezen? Schrijf je dan nu direct in via dit formulier. Je betaalt je ticket aan de deur. Let op: als je je inschrijft, kom je ook naar de workshop. We hanteren een no show fee. Kom je niet opdagen na inschrijven, rekenen we een fee van 10 euro aan. Kun je toch niet komen? Annuleren via mail kan tot 24u op voorhand.

Geen velden gevonden.

Wat is monotype?

Monotype is een grafische techniek waarbij je unieke prints (oplage van 1) maakt onder de etspers. De techniek is zeer simpel maar je kunt er enorm veel kanten mee uit. Je begint met een plexi-glas waarop je een dunne laag drukinkt op uitrolt. Dan ga je in die inkt gaan “tekenen” door inkt weg te nemen. Als je tekening af is, leg je je vel natgemaakt papier (of textiel) op het plexiglas en rol je je tekening onder de etspers. Het resultaat is een gespiegelde afdruk van je werk.

Er bestaan een hele reeks technische varianten van monotype die je kunt gebruiken, afhankelijk van je eigen artistieke stijl of voorkeur. Zo kun je in plaats van inkt weg te nemen ook gewoon tekenen op een plexiglas en die tekening afdrukken. Of je kunt werken met stencils, cut-outs, of dunne voorwerpen zoals bladeren, karton, geweven materiaal, … Je eigen creativiteit bepaalt de grens.

Timothy Verlinde, resident van het Printlab, geeft deze workshop.

Related posts

23 januari 2020

11 OKT: Aftrap OPEN LAB seizoen

23 januari 2020

Workshops: Producer School & Ableton Live

23 januari 2020

OPEN LAB: Instapworkshop zeefdruk met Kristina Tchikin

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED