• #post

ARTATTACK Een Muzikaal Experiment

Gepubliceerd op 15 februari 2024

Artattack is een nieuw project georganiseerd door de leden en jongeren van Het Lab. artwork. by Rodrigo Fraga & Wart Coel

Fase I : Muzikale Blind Dates

Jonge geluidskunstenaars en artiesten ontmoeten elkaar in een mysterieuze setting waarbij ze elkaar op muzikaal vlak zullen leren kennen en uitdagen.
Ze weten vooraf niet met wie ze muziek zullen maken, ondanks ze zich wel degelijk in dezelfde ruimte begeven. Wanneer de muzikale connectie gemaakt is, worden zij met elkaar geconfronteerd.

Hoe werkt het?

Bij het inschrijven worden er enkele vragen gesteld. Aan de hand van de antwoorden wordt jouw perfecte muziekpartner gekozen.
De blinddate gaat door in een mysterieuze setting en wordt ondersteunt met een technisch team en een heel kwalitatieve soundsystem. Zodat louter de nodige zintuigen geactiveerd kunnen worden.
Hoe de Blind date exact verloopt, dat houden we nog even stil.

In totaal is er plaats voor 20 deelnemers.
Dat zijn dus 5 blind dates in totaal
Alle Blind dates worden gecapteerd door het videolab en tot een mooie montage gegoten. De audio wordt opgenomen en uitgebracht op onze Lab-platformen.

Fase II:

Een live experiment met alle deelnemers, waarbij één grote Daisy-chain van elektronische instrumenten aaneen worden geschakeld en in een live set worden gegoten.
Tijdens dit experiment wordt luisteren van groot belang. We hopen dat er tijdens de blind dates een nieuwe muzikale connectie ontstaat tussen alle deelnemers, die op de Fase II van het experiment uitmond tot een magisch moment.

Ben je geïnteresseerd om mee te doen?
Schrijf je snel in!
Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen!

<3

Gerelateerd

 • Overlab 1: Masterclass Illustratie Met Pieter Van Eenoge En Charlotte Peys

  Om de nieuwe reeks “OVERLAP” te kickstarten, organiseerden we deze week een blind date in het Printlab. Illustratoren Pieter Van Eenoge en Charlotte Peys werden op hun eerste ontmoeting een dag lang opgesloten in het grafisch atelier van Het Entrepot. Ze mochten er weer uit na het presenteren van een gezamenlijk kunstwerk.

 • Lab-Resident Paule Josephe

  Paule Josephe is het kledingmerk van Hannah Vanspauwen en Tiny Geeroms. Het PJ atelier brengt mode in een ecologische verantwoord jasje, want ze werken voornamelijk met deadstock en tweedehandstoffen. Door middel van stofmanipulatie en verschillende borduurtechnieken herwaarderen ze zo elke hemd, sjaal en broek tot een dromerige outfit.

 • Overlap 2: Met Grafisch Ontwerpers Corbin Mahieu & Lennart Van Den Bossche

  OVERLAP is een docu-reeks van Het Lab. We sluiten twee kunstenaars een dag lang op in Het Lab. Ze mogen er terug uit als ze één gezamenlijk werk hebben gemaakt. Het artistieke proces wordt in beeld gebracht door het Videolab.

 • Overlap 3: Jorre Logghe En Alice Chaplin

  OVERLAP is een docu-reeks van Het Lab. We sluiten twee kunstenaars een dag lang op in Het Lab. Ze mogen er terug uit als ze één gezamenlijk werk hebben gemaakt. Het artistieke proces wordt in beeld gebracht door het Videolab.

Close