FAQ

Ik wil in Het Lab werken maar ik heb geen ervaring met grafische technieken. Kan ik lid worden?

Iedereen kan lid worden van het Lab. Na een kennismaking kan je instapworkshops volgen om de verschillende technieken aan te leren. Het Printlab is een plek om te leren (ook van elkaar) en uit te proberen. Heb je nog geen voorkennis; dan is dit de perfect plek voor jou! Volg dit stappenplan!

Hoe krijg ik toegang tot Het Lab?

Als ingeschreven lid van Het Lab krijg je na de eerste kennismaking een e-Key of code (indien je geen smartphone hebt). Hiermee kan je tijdens de openingsuren altijd in Het Lab. Voordat je komt werken, moet je wel even een plaats te reserveren. Via de reservatiekalender zie je dan ook meteen of Het Lab op dat moment open is of niet.

Is er altijd iemand aanwezig in Het Lab?

Het Lab is een Open Atelier waar je zelfstandig komt werken, na het volgen van de instapworkshops. Er is dus geen vaste begeleiding voorzien. Op woensdag tussen 14:00 en 22:00 is Judith altijd aanwezig. Heb je hulp nodig op een andere dag, of wil je gewoon eens babbelen, iets vragen? Stuur dan even een mailtje naar Judith om af te spreken of post even een berichtje in de community facebookgroep. Meer ervaren Labbers kunnen jou vaak ook even komen helpen!

Moet ik zelf papier meenemen?

We hebben basispapier voor de zeefdruk en verkopen Munken papier voor de RISO-printer. Testpapier is gratis te gebruiken. Wil je een specifiek papier, dan neem je dit zelf mee.

Kan ik mijn prints, inkten… laten liggen?

Je kan je prints in de droogrekken laten drogen maar kom deze nadien zeker ophalen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je prints. In de gang zijn er lockers ter beschikking met afmetingen H 35 x B 45 x D 50 cm. Deze kan je huren door een mailtje te sturen naar judith@hetentrepot.be.

Werken jullie nog met beurtenkaarten?

We werken niet meer met beurtenkaarten. Vanaf nu kan je het gebruik van Het Lab gewoon per beurt betalen, zo hoef je geen groot bedrag in één keer uit te geven. Heb je nog een oude beurtenkaart? Dan kan je deze nog steeds gebruiken. Laat dit dan wel even weten aan Judith zodat we je beurten daar nog op aanrekenen.

Wanneer worden er workshops gegeven?

Je kan de workshops per maand bekijken op onze Open Lab kalender. Volg onze Instagrampagina of stuur een mailtje naar Judith als je interesse hebt in een specifieke workshop.

Ik kan al zeefdrukken, risoprinten, houtsnedes maken. Moet ik nog steeds een instapworkshop volgen?

Iedereen volgt een instapworkshop en intakegesprek, ongeacht voorkennis. Onze werkplek en materialen zijn niet noodzakelijk hetzelfde als de ateliers waar je al gewerkt hebt. Desnoods spreek je een apart moment af met Judith om te bekijken wat je al dan niet onder de knie hebt.

Kan ik ook in het weekend komen werken?

Het Lab is open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 22:00. Op zaterdag is er meestal geen begeleiding voorzien. Als je toch hulp nodig hebt, plaats dan even een berichtje in onze Printlab Community Facebookgroep, wie weet kan een andere Labber jou even komen helpen. Of stuur een mailtje naar Judith, dan kijken we hoe we je best kunnen helpen.

Ik wil een specifieke workshop volgen, die verder gaat dan een instapworkshop. Kan dit?

Wij voorzien workshops op vraag van onze leden. Laat ons dus even weten wat je graag zou doen in onze ideeënbus of laat het even weten aan Judith. Mogelijks kan je deze workshop binnenkort op een Open Lab kalender ontdekken. 

Ik moet prints maken (bvb. een tentoonstelling) maar ik heb op dit moment geen geld om dit te betalen. Wat kan ik doen?

We proberen de prijzen in het Printlab in de eerste plaats zo laag mogelijk te houden omdat kunst en creatie geen luxe zou mogen zijn. Je betaalt een klein bedrag voor het gebruik van de infrastructuur en daarnaast enkel wat je verbruikt. Er zijn verschillende manieren om deze kost te vereffenen

  • Je betaalt je verbruik (via factuur of bancontact)
  • Je betaalt met een voucher (een voucher krijg je van de Labcoördinator als vergoeding voor een dienst, je krijgt hier meer uitleg over via Judith)
  • Je betaalt door middel van ‘return’ (wat dit kan zijn bekijken we afhankelijk van het bedrag en wat jij ook ziet zitten. Dit kan een workshop geven zijn, een nieuwe Labber helpen, helpen tijdens een evenement, helpen met een Lab-taakje…) 
Close