• #post

Overlap 2: Met Grafisch Ontwerpers Corbin Mahieu & Lennart Van Den Bossche

Gepubliceerd op 15 februari 2024

OVERLAP is een docu-reeks van Het Lab. We sluiten twee kunstenaars een dag lang op in Het Lab. Ze mogen er terug uit als ze één gezamenlijk werk hebben gemaakt. Het artistieke proces wordt in beeld gebracht door het Videolab.

Voor de tweede editie nodigden we twee oude bekenden van Het Entrepot uit. Corbin Mahieu en Lennart Van den Bossche zijn het duo achter de vormgeving van o.a. Konvooi 2020 ● Arts festival en Pilar. Corbin staat voor uitgepuurd, minimaal graphic design. Lennart is wilder in zijn vormentaal. Samen zijn ze een complementair grafisch duo dat elkaar feilloos aanvoelt.

Ze beslisten snel om te zeefdrukken, maar niet op de traditionele manier. Met behulp van gevonden voorwerpen maakten ze composities die uitmondden in een gitzwarte zeefdrukreeks. Herkenbare voorwerpen worden samengesmolten tot een abstract geheel. Het resultaat is een collectie van intimiderend zwarte prints waarin de witruimte even belangrijk wordt als het gedrukte vlak.

Bekijk hun experimenteel zeefdrukproces in de tweede OVERLAP docu.

Muziek: Club Mayz – “Dependent”

Zelf zin om te experimenteren met druktechnieken in het Printlab?

Stuur een mailtje naar coördinator Judith. Ze geeft je met veel plezier uitleg over alles dat in Het Lab kan gebeuren. Of misschien ben je al overtuigd en wil je een lidkaart?

STUUR JUDITH EEN MAIL

Gerelateerd

Close