• #post

Lab-Resident Rien Coorevits

Gepubliceerd op 15 februari 2024

Rien Coorevits werk met elektronica, analoge video en risografie. Door oude videomixers te modificeren tot synthesizer-achtige installaties schept hij zo een wereld van ongrijpbaarheid. Alsof je op zoek gaat naar je favoriete radio frequentie en ergens blijft hangen tussen twee zenders in. Abstractie en psychedelica zijn hierin nooit ver weg. Het is een zoektocht naar schoonheid in een onbegrijpbaar complexe wereld.

Ik hou er van om steeds verrast te zijn van mijn eigen werk. Hiervoor geef ik zoveel mogelijk van mijn artistiek proces uit handen aan automatische machines.

Rien’s werk bestaat naast generatieve videokunst ook uit het maken van gerisoprinte videostills. Ergens tussen hier en de Oortwolk gaat hij opzoek naar de vertaling tussen video en Riso.

Bestaat er een betere verzoening tussen print en video?

Rien Coorevits resideert van 16/08 tot 29/08 in Het Lab om aan de knoppen te draaien. Bezoek hem op onderstaande momenten.

 

WORKSHOP ANALOGE VISUALS MAKEN- 25/08 13:00

Leer alles over de wereld van glitchart, frequenties, videosynthesizer en het maken van visuals zonder computer. Neem plaats aan de machines van een soort ruimteschip waarin je -als astronaut- aan de knoppen draait, kijkend naar een videomonitor, op zoek naar een interessant beeld of een goeie trip.

NACHT EN ONTIJ – 27/08 19:00

Print, video en sound – de 3 pijlers van de atelierwerking van Het Lab – komen op KONVOOI kunstenfestival samen in een audiovisueel paleis. Treed binnen en maak kennis van verschillende soorten installaties die soms synchroon, soms contrasterend visuals en soundscapes spuwen. Je bent uitgenodigd om deel te worden van de installaties, of om een performance bij te wonen in dit audiovisueel laboratorium.

Meer info op https://konvooifestival.be

Gerelateerd

 • Overlap 5: Dieter Durinck En Victor Verhelst

  OVERLAP is een docu-reeks van Het Lab. We sluiten twee kunstenaars een dag lang op in Het Lab. Ze mogen er terug uit als ze één gezamenlijk werk hebben gemaakt. Het artistieke proces wordt in beeld gebracht door het Videolab.

 • Lab-Resident Paule Josephe

  Paule Josephe is het kledingmerk van Hannah Vanspauwen en Tiny Geeroms. Het PJ atelier brengt mode in een ecologische verantwoord jasje, want ze werken voornamelijk met deadstock en tweedehandstoffen. Door middel van stofmanipulatie en verschillende borduurtechnieken herwaarderen ze zo elke hemd, sjaal en broek tot een dromerige outfit.

 • Overlab 1: Masterclass Illustratie Met Pieter Van Eenoge En Charlotte Peys

  Om de nieuwe reeks “OVERLAP” te kickstarten, organiseerden we deze week een blind date in het Printlab. Illustratoren Pieter Van Eenoge en Charlotte Peys werden op hun eerste ontmoeting een dag lang opgesloten in het grafisch atelier van Het Entrepot. Ze mochten er weer uit na het presenteren van een gezamenlijk kunstwerk.

 • Overlap 2: Met Grafisch Ontwerpers Corbin Mahieu & Lennart Van Den Bossche

  OVERLAP is een docu-reeks van Het Lab. We sluiten twee kunstenaars een dag lang op in Het Lab. Ze mogen er terug uit als ze één gezamenlijk werk hebben gemaakt. Het artistieke proces wordt in beeld gebracht door het Videolab.

Close