• #post

Overlap 3: Jorre Logghe En Alice Chaplin

Gepubliceerd op 15 februari 2024

OVERLAP is een docu-reeks van Het Lab. We sluiten twee kunstenaars een dag lang op in Het Lab. Ze mogen er terug uit als ze één gezamenlijk werk hebben gemaakt. Het artistieke proces wordt in beeld gebracht door het Videolab.

Voor de derde editie nodigden we twee nieuwe gezichten uit. Artistiek koppel Jorre Logghe en Alice Chaplin zijn elkaar niet onbekend, maar gingen wel voor het eerst een samenwerking aan. Allebei streven ze in hun werk naar een zuivere beeldtaal, maar Jorre doet dat als vormgever en Alice als schilderes.

Alice Chaplin, Sunday, 250 x 190cm, oilpaint on canvas

Jorre Logghe, Ornament fonts, 2019

Ze zijn gestart met het bekijken van elkaars werk en gingen instinctief opzoek naar overlap. Door elementen samen te plaatsen maakten ze zo steeds nieuwe composities en juxtaposities. Het ene werk word zo met het andere verbonden en telkens vormt er zich een nieuw geheel.

Bekijk hun zeefdrukproces in de derde OVERLAP docu.

Muziek: Amon Tobin – a year to the day

Zelf zin om te experimenteren met druktechnieken in het Printlab?

Stuur een mailtje naar coördinator Judith. Ze geeft je met veel plezier uitleg over alles dat in Het Lab kan gebeuren. Of misschien ben je al overtuigd en wil je een lidkaart?

STUUR JUDITH EEN MAIL

Gerelateerd

Close