• #post

Lab-Resident Paule Josephe

Gepubliceerd op 15 februari 2024

Paule Josephe is het kledingmerk van Hannah Vanspauwen en Tiny Geeroms. Het PJ atelier brengt mode in een ecologische verantwoord jasje, want ze werken voornamelijk met deadstock en tweedehandstoffen. Door middel van stofmanipulatie en verschillende borduurtechnieken herwaarderen ze zo elke hemd, sjaal en broek tot een dromerige outfit.

Elk stuk dat Paule Josephe maakt, is zo uniek, tijdloos en trendloos. De manier van produceren is zo een uitdaging, maar stelt tegelijk ook nieuwe manieren van produceren, communiceren en consumeren in vraag.

Paule Josephe resideert van 2/08 tot 15/08 in Het Lab om aan een nieuwe collectie te werken. Bezoek hen op onderstaande momenten.

 

OPEN PRINTLAB – 11/08 19:00

In het Open Printlab nodigen we op woensdagavonden jonge kunstenaars uit om in Het Printlab aan onze werktafel aan te schuiven. Ze tonen hun werk en in een informele babbel, met een drankje, kom je meer te weten over hoe ze werken, welke technieken ze gebruiken, wat hun inspiratiebronnen zijn. Allemaal hebben ze “iets” met tekenen in de breedste zin van het woord. Ditmaal is Paule Josephe aan de beurt.

PAULE JOSEPHE ATELIER – 14/08 13:00

Maak samen met kunstenaarsduo Paule Josephe een ontwerp op een zomersjaaltje. Laat je meeslepen door hun werkwijze en inspiratiebronnen om zelf kledingstukken te zeefdrukken en mee naar huis te nemen. Iedereen kan in deze workshop zijn eigen ding doen, maar wordt verbonden door inspirerende werkwijze van PJ.

‘We worden gestimuleerd door het idee dat er in deze wereld al enorm veel ongewilde kledingstukken bestaan die worden beschouwd als afval, terwijl ze geen afval zijn. Door onszelf de beperking op te leggen om enkel te werken met wat er al is, vergroten we net de creativiteit. Door kledingstukken helemaal aan te passen kunnen items die daarvoor nog als afval werd beschouwd net zeer gewild worden.’

Gerelateerd

Close