Overlap 4: Pommelien Koolen en Floris Hoorelbeke

Geschreven doorViktor Van Hoof -22 september 2021

OVERLAP is een docu-reeks van Het Lab. We sluiten twee kunstenaars een dag lang op in Het Lab. Ze mogen er terug uit als ze één gezamenlijk werk hebben gemaakt. Het artistieke proces wordt in beeld gebracht door het Videolab.

Voor de vierde editie van Overlap kwamen Pommelien Koolen en Floris Hoorelbeke naar Het Lab. 

Visueel kunstenaar Pommelien Koolen haar werk is speels, plezierig, poëtisch en slim. Haar levendige tekeningen banen zich vaak een weg naar a-typische dragers, en belanden voor-je-het-beseft op de onderkant van je favoriete broodtrommel. Het weet zo een bijzonder bewustzijn van het medium op te roepen. En stelt haar vrij om te experimenteren en instinctief te werk te gaan.

Bezoekers van Hyperdruk#2 die sindsdien met een hardnekkige tinnitus kampen kennen Floris Hoorelbeke al van zijn rol in het noise collectief DOGPEOPLE. Maar Floris is ook, en vooral, visueel kunstenaar. 

Hij is een enorm productief tekenaar van abstracte, bijna schilderkunstige tekeningen. Naast het schilderkunstige zit er in z’n tekenwerk ook een groot grafisch gehalte. Hij maakt werk waarvan kwatongen beweren dat ze “dat toch zeker zelf ook kunnen” tot ze eraan moeten beginnen. 

Voor de gelegenheid gingen ze samen aan de slag en speelden ze met herhaling, vervorming, collagetechnieken en objets trouvés. Ze bundelden oud en nieuw werk samen in een chaos die eigenlijk heel geordend blijkt, en vonden zo telkens iets waar ze niet naar opzoek waren. Hun gezamenlijk proces resulteerde in een lijvige editie, een geschenk gevuld met pure dynamiek en gehandwerkte kunstobjecten.

Bekijk het proces in de vierde OVERLAP docu. 

Zelf zin om te experimenteren met druktechnieken in het Printlab? Drop us a line! 
Related posts

22 september 2021

11 OKT: Aftrap OPEN LAB seizoen

22 september 2021

Workshops: Producer School & Ableton Live

22 september 2021

OPEN LAB: Instapworkshop zeefdruk met Kristina Tchikin

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED