Lab-Resident Rien Coorevits

Geschreven doorViktor Van Hoof -08 december 2023

Rien Coorevits werk met elektronica, analoge video en risografie. Door oude videomixers te modificeren tot synthesizer-achtige installaties schept hij zo een wereld van ongrijpbaarheid. Alsof je op zoek gaat naar je favoriete radio frequentie en ergens blijft hangen tussen twee zenders in. Abstractie en psychedelica zijn hierin nooit ver weg. Het is een zoektocht naar schoonheid in een onbegrijpbaar complexe wereld.

Ik hou er van om steeds verrast te zijn van mijn eigen werk. Hiervoor geef ik zoveel mogelijk van mijn artistiek proces uit handen aan automatische machines.

Rien’s werk bestaat naast generatieve videokunst ook uit het maken van gerisoprinte videostills. Ergens tussen hier en de Oortwolk gaat hij opzoek naar de vertaling tussen video en Riso.

Bestaat er een betere verzoening tussen print en video?

Rien Coorevits resideert van 16/08 tot 29/08 in Het Lab om aan de knoppen te draaien. Bezoek hem op onderstaande momenten.

WORKSHOP ANALOGE VISUALS MAKEN- 25/08 13:00

Leer alles over de wereld van glitchart, frequenties, videosynthesizer en het maken van visuals zonder computer. Neem plaats aan de machines van een soort ruimteschip waarin je -als astronaut- aan de knoppen draait, kijkend naar een videomonitor, op zoek naar een interessant beeld of een goeie trip.

NACHT EN ONTIJ – 27/08 19:00

Print, video en sound – de 3 pijlers van de atelierwerking van Het Lab – komen op KONVOOI kunstenfestival samen in een audiovisueel paleis. Treed binnen en maak kennis van verschillende soorten installaties die soms synchroon, soms contrasterend visuals en soundscapes spuwen. Je bent uitgenodigd om deel te worden van de installaties, of om een performance bij te wonen in dit audiovisueel laboratorium.

Meer info op https://konvooifestival.be

Related posts

16 augustus 2021

11 OKT: Aftrap OPEN LAB seizoen

16 augustus 2021

Workshops: Producer School & Ableton Live

16 augustus 2021

OPEN LAB: Instapworkshop zeefdruk met Kristina Tchikin

Creatief Europese unie

In elkaar geknutseld door UNDEFINED