• #post

Nieuw In Het Lab: Een Fotografische Donkere-Kamer

Gepubliceerd op 15 februari 2024

Tijd om het stof van de analoge fototoestellen te blazen. Het Lab is er nu ook voor fotografen!

We breiden Het Lab uit met een doka waar experiment in fotografie centraal staat. In een tijd waarin fotografie alomtegenwoordig is, creëren we met Het Lab extra ruimte voor jongeren opzoek naar authentieke printtechnieken.

WAT?

Een DIY donkerekamer om de technische mogelijkheden van fotografie te ontdekken, te verkennen en bij te leren. Alles wat met analoge fotografie te maken heeft, gaande van papierontwikkeling, filmontwikkeling, kleinbeeld tot middenformaat, krijgt een plaats.

 

VOOR WIE?

Van de absolute leek tot de ultieme darkroom wizard. Het richt zich tot elk jong geweld die zijn/haar analoge fotografie een nieuw leven in wilt blazen. Onze permanentie zorgt voor materiële ondersteuning, en de inhoudelijke programmatie zoals workshops, talks en events zorgen voor de inhoudelijke inspiratie.

 

WAAROM?

Om je de wonderlijke wereld van analoge fotografie te leren ontdekken. Om je van je scherm te houden. Om andere creatievelingen te ontmoeten zodat samenwerkingen kunnen ontstaan. Om workshops te volgen. Om te experimenteren, te inspireren en vooral veel vette prints te maken.

 

MEEWERKEN?

Lichtdicht is een project van de heartcore groep van Het Lab. Een print community die meedenkt over de werking en wat de toekomst plannen zijn van Het Lab.

Cato Crevits had het idee om een donkere kamer te bouwen en bij ons krijgen jongeren kansen om stevig binnen of buiten de lijntjes te kleuren. Als jij een goed idee hebt, geven we je graag het vertrouwen en ondersteuning om dat uit te werken.

Wil je meer weten of wil je hieraan meewerken of -denken?

Lichtdicht kwam er met steun van DORP en veel genereuze gifters.

CONTACTEER

Gerelateerd

Close